изпревари света, като ваксинира населението си срещу COVID-19. Данните показват, че

...
изпревари света, като ваксинира населението си срещу COVID-19. Данните показват, че
Коментари Харесай

Как Израел изпревари света, като ваксинира населението си срещу COVID-19?

изпревари света, като имунизира популацията си против COVID-19.  Данните демонстрират, че там пандемията стартира да се забавя осведоми. Инфекциите и броят на тежко болните хора понижават, изключително измежду хората над 60 години. Ваксината в дивата природа също отразява резултатите от клинични изследвания, които откриха, че имунизацията Pfizer/BioNTech (дозата, която множеството израелци са получавали досега), е била към 95% ефикасна за понижаване на инфекциите.
Maccabi Health Services, една от четирите израелски организации за поддържане на здравето (HMO), наблюдава 163 000 израелци, получили и двете нужни дози от имунизацията Pfizer. Само 31 от тези хора са имали позитивни резултати за COVID-19, спрямо неимунизирана проба, в която са направени към 6 500. Според данни на израелското Министерство на здравеопазването, 531 от 750 000 изцяло имунизирани хора на възраст над 60 година са дали позитивен резултат за ковид . Това е единствено 0,07% от хората с позитивни проби. 38 души са били приети в болница със признаци, вариращи от умерени до сериозни. Друг израелски HMO, Clalit, откри, че положителността на COVID-19 понижава с 33% измежду 200 000 души, 14 дни откакто са получили единствено първата доза Pfizer в съпоставяне със същия брой неимунизирани хора.
 Израел лимитира митингите по време на карантината Израел лимитира митингите по време на карантината
Израелският парламент през днешния ден одобри закон, допускащ на държавното управление да ограничи публичните митинги по време на националната карантин...
Всичко това е доста обещаващо, изключително когато международните банки слагат ваксина като най-хубавият път за излизане от тази пандемия и с появяването на нови разновидности на вируса. Учените означават, че сериозните случаи понижават, само че като цяло инфекциите не понижават толкоз бързо. И доста от тези изследвания разчитат на предварителни данни и тези открития могат да се трансформират с течение на времето, изключително с появяването на тези нови разновидности на ковид. Израел също влезе в цялостно блокиране при започване на януари , тъкмо когато имунизационната акция се засилваше, което, може би, също е помогнало да се понижат случаите.
Израел също се сблъска с рецензии за неспособността си да разшири програмата си за имунизация на палестинците, което също може да затрудни постигането на по този начин наречения групов имунитет. Страната предлага уроци за бързото имунизиране на популацията, само че също по този начин стартира да демонстрира провокациите - и какъв брой сложни ще бъдат световните имунизационни старания. „ Израел е канарчето в въглищната мина “, сподели Брус Розен, шеф на Центъра за проучване на здравната политика „ Смоклер “ в Института Myers-JDC-Brookdale (MJB) в Йерусалим.
Израел започва програмата си за имунизация през декември. Оттогава към 1/3 от популацията на страната (около 3 000 000 души) е получило най-малко една доза от имунизацията Pfizer/BioNTech. Близо 1,8 милиона души също са получили втората си доза от имунизацията. Това е в страна с малко повече от 9 000 000 население, съгласно последните данни от израелското Министерство на здравеопазването. В Израел всеки, който е навършил 16 година, към този момент има право на имунизация. Всички израелски жители са записани в една от четирите организации за поддържане на здравето (HMO) за грижа. Всеки има идентификационен номер, който разрешава елементарен достъп до електронни записи.  Тази система също по този начин разрешава на здравните служащи да актуализират положението на имунизация на обещано лице, да следят всички странични резултати и да възнамеряват среща за идната доза. Много израелци обявиха, че са получили ангажимента си за втората доза малко след инжектиране с първата, нормално планувана тъкмо за 21 дни по-късно. Израел също се възползва от това, че акцията по имунизирането се предава " от уста на уста ", което в действителност е помогнало за разпространяването на имунизацията.
Премиерът Бенямин Нетаняху съобщи, че популацията на Израел може да бъде изцяло имунизирано до края на март . Експертите настояват, че това към момента е осъществимо, макар че надалеч не е толкоз просто, колкото звучи. Данните на Израел демонстрират, че имунизациите работят на самостоятелно равнище. Рационализираната здравна инфраструктура в Израел улеснява доста да се знае кой е имунизиран и по какъв начин реагира, и да го съпоставя с тези, които не са. И още - в свят, в който имунизациите са дефицитни, Израел получава постоянен поток частично, тъй като страната даде обещание да даде голяма сбирка от данни за ваксини на Pfizer, тъй че може да следи резултатите на имунизацията.
 Израел разхлабва строгите Covid ограничения Израел разхлабва строгите Covid ограничения
Израел удължи третата си коронавирусна карантина до неделя, след което ограниченията в цялата страна ще се облекчават постепенно, заяви правителс...
Новите разновидности на вируса съставляват предизвикателство, изключително в случай че тези разновидности вършат вируса по-добър в заобикалянето на отбраните, предлагани от имунизацията. В момента наличните ваксини се оказаха необятно ефикасни против тези разновидности, само че това може да се промени. Има и други въпроси, на които учените и специалистите по публично здраве желаят да отговорят. Брайън Уол - епидемиолог - сподели, че имунизациите са ефикасни против заболяването . Те към момента научават за нейното влияние върху предаването. Т.е. какъв брой е евентуално имунизирано лице, което не се разболее от COVID-19, към момента да може да го популяризира. Друг е въпросът какъв брой дълго ще продължи отбраната от имунизацията. „ Трябва да продължим да преглеждаме какъв брой добре имунизацията пази няколко месеца. Израелските арабски и православни еврейски общности демонстрират по-голяма степен на отвращение за приемане на имунизацията, като последната е изключително наранена от пандемията ", показва експертът.
Но Ан Блейк, постдокторант в Медицинския лицей Бейлор, която учи напъните на Израел, сподели, че се усеща оптимистично по отношение на способността на страната да преодолее част от това съмнение. „ Ваксинационната акция на Израел показва координирана и проведена информационна акция, която употребява локални водачи на общността и надеждни посланици в тандем със синхронизирано известие от най-високите равнища на ръководство със характерната цел да насърчи имунизацията измежду неуверените ваксини “, написа тя в имейл. Освен несигурност, специалистите показаха, че сега единствено хора на 16 или повече години имат право на ваксина COVID-19, а учените не са сигурни по кое време децата ще бъдат утвърдени за имунизации COVID-19. Всичко това оставя част от популацията, което няма да се имунизира и към момента може да съобщи вируса.
Израел изпрати към 2 000 дози от Moderna до палестинските управляващи тази седмица, с заричане за още 3 000. Но това не е задоволително близо, с цел да обслужва цялото население от над 4,5 милиона души. Ако на палестинците липсват безвредни и ефикасни ваксини, това също може да подкопае напъните на Израел за реализиране на групов имунитет. „ Трябва да настояваме, че Израел е виновен за палестинското здраве като окупатор, изключително по време на пандемии, и че инфекциозните заболявания не познават границите “, съобщи Рита Джакаман, професор по публично здраве в Института за публично и публично здраве в университета в Бирзейт в на Западния бряг. Всъщност, неравномерното систематизиране на имунизациите в последна сметка ще удължи коронавирусната рецесия на всички места , считат специалисти. Примерът на Израел демонстрира по какъв начин може да работи бърза акция, само че също по този начин и рестриктивните мерки единствено на една страна, която съумява да се оправи с пандемията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР